首页 英语考试正文

2019高考英语阅读理解---推理判断题

pavestone 英语考试 2019-04-10 170 0

高考英语阅读理解考纲关于阅读理解部分考纲要求:

    阅读部分 要求考生能读懂书、报、杂志中关于一般性话题的简短文段以及公告、说明、广告等,并能从中获取相关信息。考生应能:(1)理解主旨要义;(2)理解文中具体信息;(3)根据上下文推断单词和短语的含义;(4)做出判断和推理;(5)理解文章的基本结构;(6)理解作者的意图、观点和态度。

需要特别说明的是,考试说明中强调:“阅读部分要求学生读懂选自英语原版书籍、报纸和杂志(含网络版)的关于一般性话题的简短文段以及公告、说明、广告等,并能从中获取相关信息。文体包括记叙文、议论文、说明文和应用文等。” 网络版英语文章也有可能成为阅读理解命题的材料。

1. Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.

What can we infer about languages in hunter-gatherer times?

A. They developed very fast.    B. They were large in number.

C. They had similar patterns.   D. They were closely connected.

2."I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years? " says Gin. "I' ve been able to keep firm friendships with them. Thus I have been allowed to gain access to their living environment. I don't see it as a lawless land. But rather see it as an area of freedom."

What is Gin’s attitude towards the lives of the indigenous Guianese?

A. Cautious.     B. Doubtful.

C. Uninterested.   D. Appreciative.

3. In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction(互动) with its waiter, the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. "it's not that talking to the waiter is better than talking to your husband.”says Dunn ."But interactions with peripheral (边缘的)members of our social network matter for our well-being also.”

What does the coffee-shop study suggest about small talk?

A. It improves family relationships.

B. It raises people's confidence.

C. It matters as much as a formal talk.

D. It makes people feel good.

4. Despite recent advancements in 3D food printing, the industry has many challenges to overcome. Currently, most ingredients must be changed to a paste(糊状物) before a printer can use them, and the printing process is quite time-consuming, because ingredients interact with each other in very complete ways. On top of that, most of the 3D food printers now are restricted to dry ingredients, because meat and milk products may easily go bad. Some experts are skeptical about 3D food printers, believing they are better suited for fast food restaurants than homes and high-end restaurants.

What is the main factor that prevents 3D food printing from spreading widely?

A. The printing process is complicated.

B. 3D food printers are too expensive.

C. Food materials have to be dry.

D. Some experts doubt 3D food printing.

5.“The ‘ if it bleeds’ rule works for mass media, " says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania." They want your eyeballs and don’t care how you're feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You don't want them to think of you as a Debbie Downer.”

What can we infer about people like Debbie Downer?

A. They're socially inactive.

B. They're good at telling stories.

C. They're inconsiderate of others.

D. They're careful with their words.

6.

December 15,2014

Dear Alfred,

I want to tell you how important your help is to my life.

Growing up, I had people telling me  I was too stow, though, with an IQ of 150 + at 17, I’am  anything but stupid. The fact was that I was found to have ADHD(注意力缺陷多动障碍).Anxious all the time, I was unable to keep focused for more than an hour at a time.

Thank you. You’ve given me hope that I can follow my heart. For the first time, I feel good about myself because I m doing something, not because someone told me I was doing good. I feel whole.

This is why you're saving my life.

Yours,

Tanis

Tanis wrote this letter in order to__________________

A. explain why she was interested in the computer

B. share the ideas she had for her profession

C. show how grateful she was to the center

D. describe the courses she had taken so far

7.Conflict is on the menu tonight at the café La Chope. This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of France’s favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”. Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isn’t always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $$2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. “You are forbidden to say ‘one feels,’or ‘people think’,”Lehane told them. “Say ‘I think,’ ‘Think me’.”

What are people encouraged to do at the cafe La Chope?

       A. Learn a new subject

       B. Keep in touch with friends.

       C. Show off their knowledge.

       D. Express their true feelings.

8. In ancient Egypt, a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead, with more tactics(策略).

……

When it comes to the selling of houses, businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity. A California builder designed the structure of its houses smartly. When entering the house, the customer would see the Pacific Ocean through the windows, and then the pool through an open stairway leading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses.

What is the California builder’s story intended to prove?

A. The house structure is a key factor customers consider.

B. The more costly the house is, the better it sells.

C. An ocean view is much to the customers’ taste.

D. A good first impression increases sales.

9.Have you ever dreamed of having a fashionable watch of great value?

A small watchmaker in Switzerland in 1922 designed the first automatic watch to show the day, month, and date... Today, it is so hard to get an original watch that some watch historians are even  willing to offer $200,000 for one.

These watches attracted a lot of people for their splendid color, fashionable s ty, and new uses in the 1920s...

Today, you are offered the same kind of watch with improvement. It has a 24-jewel mechanical movement...

You can get the watch either in person or by mail all an affordable price. You will also receive good service from the watch seller. If you are not satisfied with the watch after you get it, you may simply return it within 30 days. Don't miss the chance to realize your dream.

 The passage is probably taken from a ___________________

A. report       B. magazine

C. text book     D. science book

10. About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio(影棚)to take part in a crowd-scene. Although our “act" would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things.

……

The next scene was a complete contrast (对比). The way it was filmed was quite unusual. Pictures in front taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen (幕). An actor and actress stood of the scene so that they looked as if they were at the water’s edge on an island. By a simple trick like this, palm trees(棕榈树), sandy beaches, and blue, clear skies had been brought into the studio!

Since it was our turn next, we were left wondering what scene would be prepared for us. For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film "stars"!

What would happen in the "three minutes" mentioned in the last paragraph?

A.A new scene would be filmed.         B.More stars would act in the film.

C.The author would leave the studio.   D.The next scene would be prepared.

11.A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life.

Frank Hurley’s pictures would be outstanding----undoubtedly first-rate photo-journalism---if they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海滩), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship.

What do we know about the photos taken by Hurley?

   A. They were made last week

   B. They showed undersea sceneries

   C. They were found by a cameraman

   D. They recorded a disastrous adventure

高考英语阅读理解之推理判断

12.Successful people in international business understand the cultures of other countries and learn to change their practices in different cultures. They understand the importance of avoiding business decisions based on misconceptions---mistaken ideas.

     One cause of misconceptions is ethnocentrism, the belief that one’s own culture’s way of doing things is better than the way of other cultures. It’s ethnocentrism that leads to failure in international business. To avoid ethnocentrism, it’s necessary to study the different elements(组成部分) of culture: language, values and attitudes, and customs and manners.

A knowledge of the local language can help international business people in four ways. …

    Values are people’s basic beliefs about the difference between right and wrong, good and bad. An attitude is a way of thinking or acting. Values and attitudes influence international business. …

   Customs are common social practices. Manners are ways of acting that the society believes are polite. …

The author’s purpose of writing this article is to tell people _________.

how to take a right attitude in business

B. how to avoid misunderstandings in business

C. how to use a local language in business

D. how to act politely and properly in business

13. Brrriiinnng. The alarm clock announces the start of another busy weekday in the morning. You jump out of bed, rush into the shower, into your clothes and out the door with hardly a moment to think.A stressful journey to work gets your blood pressure climbing. Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters. In that sort of mood, who can get down to work, particularly some creative, original problem-solving work?

What does the author imply about newspapers?

A. They are solution providers.

B. They are a source of inspiration.

C. They are normally full of bad news.

D. They are more educational than websites.

14.It is not just unkind but also dangerous to say a four­hourly feeding schedule will make a baby satisfied. The first of the experts to advocate a strict clock­watching schedule was Dr.Frederic Truby King who was against feeding in the night. I've never heard anything soridiculous. Baby feeding shouldn't follow a timetable set by the mum. What is important is feeding a baby in the best way,though it may cause some inconvenience in the first few weeks.

What does the author think about Dr.Frederic Truby King?

A.He is strict.

B.He is unkind.

C.He has the wrong idea.

D.He sets a timetable for mothers.

15.The Basics of Math—Made Clear

[1]Basic Math introduces students to the basic concepts of mathematics,as well as the fundamentals of more tricky areas. These 30 fantastic lectures are designed to provide students with an understanding of arithmetic and to prepare them for Algebra(代数)and beyond.

...

[7]If the course fails to provide complete satisfaction to you,you can easily exchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back.

Where is the passage most likely to have been taken from?

A.A news report.  B.A book review.

C.A lesson plan.   D.An advertisement.

16.. F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University  for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.

……

However, Fitzgerald’s problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed.

We can infer from the passage that Fitzgerald            .

  A. had made some money when he met Zelda in Alabama.

  B. was well educated and well off before he served in the army

  C. would have completed more works if his wife hadn’t broken down

  D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital

17. grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part in and live in.

What can be inferred about the author as a child ?

A. He never watched TV.

B. He read what he had to.

C. He found reading unbelievable.

D. He considered reading part of his life.

综合训练

Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.

Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious (难为情) when they're in poorly lit places—and so more likely to eat lots of food. If your home doesn't have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness.

Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when it's time to repaint, go blue.

Don't forget the clock—or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories (卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you're at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal.

Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12­inch plate instead of a 10­inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake (摄入) jumps by 14 percent. And we'll pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.

(  )1.The text is especially helpful for those who care about ________.

A.their home comforts B.their body shape

C.house buying D.healthy diets

(  )2.A home environment in blue can help people ________.

A.digest food better B.reduce food intake

C.burn more calories D.regain their appetites

(  )3.What are people advised to do at mealtimes?

A.Eat quickly. B.Play fast music.

C.Use smaller spoons. D.Turn down the lights.

(  )4.What can be a suitable title for the text?

A.Is Your House Making You Fat?

B.Ways of Serving Dinner

C.Effects of Self­Consciousness

D.Is Your Home Environment Relaxing?

高考英语阅读理解推理判断   参考答案

1. Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.

What can we infer about languages in hunter-gatherer times?

A. They developed very fast.    B. They were large in number.

C. They had similar patterns.   D. They were closely connected.

由hunter-gatherer times定位到第一自然段,根据when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 1200languages between them. 可是当时人少,但是语言很多。

2."I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years? " says Gin. "I' ve been able to keep firm friendships with them. Thus I have been allowed to gain access to their living environment. I don't see it as a lawless land. But rather see it as an area of freedom."

30. What is Gin’s attitude towards the lives of the indigenous Guianese?

A. Cautious.     B. Doubtful.

C. Uninterested.   D. Appreciative.

根据第三段第一、二句“I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years,”我对法国Guianese人有一个特殊的爱。我在那里工作了将近十年了。所以他对法国Guianese人是赞赏的。

3. In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction(互动) with its waiter, the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. "it's not that talking to the waiter is better than talking to your husband.”says Dunn ."But interactions with peripheral (边缘的)members of our social network matter for our well-being also.”

What does the coffee-shop study suggest about small talk?

A. It improves family relationships.

B. It raises people's confidence.

C. It matters as much as a formal talk.

D. It makes people feel good.

4. Despite recent advancements in 3D food printing, the industry has many challenges to overcome. Currently, most ingredients must be changed to a paste(糊状物) before a printer can use them, and the printing process is quite time-consuming, because ingredients interact with each other in very complete ways. On top of that, most of the 3D food printers now are restricted to dry ingredients, because meat and milk products may easily go bad. Some experts are skeptical about 3D food printers, believing they are better suited for fast food restaurants than homes and high-end restaurants.

What is the main factor that prevents 3D food printing from spreading widely?

A. The printing process is complicated.

B. 3D food printers are too expensive.

C. Food materials have to be dry.

D. Some experts doubt 3D food printing.

5.“The ‘ if it bleeds’ rule works for mass media, " says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania." They want your eyeballs and don’t care how you're feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You don't want them to think of you as a Debbie Downer.”

What can we infer about people like Debbie Downer?

A. They're socially inactive.

B. They're good at telling stories.

C. They're inconsiderate of others.

D. They're careful with their words.

6.

December 15,2014

Dear Alfred,

I want to tell you how important your help is to my life.

Growing up, I had people telling me  I was too stow, though, with an IQ of 150 + at 17, I’am  anything but stupid. The fact was that I was found to have ADHD(注意力缺陷多动障碍).Anxious all the time, I was unable to keep focused for more than an hour at a time.

Thank you. You’ve given me hope that I can follow my heart. For the first time, I feel good about myself because I m doing something, not because someone told me I was doing good. I feel whole.

This is why you're saving my life.

Yours,

Tanis

8. Tanis wrote this letter in order to__________________

A. explain why she was interested in the computer

B. share the ideas she had for her profession

C. show how grateful she was to the center

D. describe the courses she had taken so far

7.Conflict is on the menu tonight at the café La Chope. This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of France’s favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”. Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isn’t always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $$2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. “You are forbidden to say ‘one feels,’or ‘people think’,”Lehane told them. “Say ‘I think,’ ‘Think me’.”

What are people encouraged to do at the cafe La Chope?

       A. Learn a new subject

       B. Keep in touch with friends.

       C. Show off their knowledge.

       D. Express their true feelings.

参考译文:

“冲突”上了杯之家咖啡馆今晚的菜单。今晚,如同每个星期四的夜晚,心理学家莫德·勒汉尼(Maud Lehanne)将主持法国最受欢迎的消遣活动——喝咖啡和“谈话疗法”。在这里,他们学着了解真实的感情,这可不容易。顾客——巴黎人,每次疗程只需支付不到两美元(含饮料)——很快便开始高谈阔论,并慢慢展露自我并进行联系。“你不能说‘某人感觉’或‘人们认为’,”勒汉尼告诉他们,“应该说‘我认为’‘想想我’。”

8. In ancient Egypt, a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead, with more tactics(策略).

……

When it comes to the selling of houses, businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity. A California builder designed the structure of its houses smartly. When entering the house, the customer would see the Pacific Ocean through the windows, and then the pool through an open stairway leading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses.

What is the California builder’s story intended to prove?

A. The house structure is a key factor customers consider.

B. The more costly the house is, the better it sells.

C. An ocean view is much to the customers’ taste.

D. A good first impression increases sales.

9.Have you ever dreamed of having a fashionable watch of great value?

A small watchmaker in Switzerland in 1922 designed the first automatic watch to show the day, month, and date... Today, it is so hard to get an original watch that some watch historians are even  willing to offer $200,000 for one.

These watches attracted a lot of people for their splendid color, fashionable s ty, and new uses in the 1920s...

Today, you are offered the same kind of watch with improvement. It has a 24-jewel mechanical movement...

You can get the watch either in person or by mail all an affordable price. You will also receive good service from the watch seller. If you are not satisfied with the watch after you get it, you may simply return it within 30 days. Don't miss the chance to realize your dream.

 The passage is probably taken from a ___________________

A. report       B. magazine

C. text book     D. science book

10. About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio(影棚)to take part in a crowd-scene. Although our “act" would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things.

……

The next scene was a complete contrast (对比). The way it was filmed was quite unusual. Pictures in front taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen (幕). An actor and actress stood of the scene so that they looked as if they were at the water’s edge on an island. By a simple trick like this, palm trees(棕榈树), sandy beaches, and blue, clear skies had been brought into the studio!

Since it was our turn next, we were left wondering what scene would be prepared for us. For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film "stars"!

What would happen in the "three minutes" mentioned in the last paragraph?

A.A new scene would be filmed.

B.More stars would act in the film.

C.The author would leave the studio.

D.The next scene would be prepared.

11.A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life.

Frank Hurley’s pictures would be outstanding----undoubtedly first-rate photo-journalism---if they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海滩), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship.

What do we know about the photos taken by Hurley?

   A. They were made last week

   B. They showed undersea sceneries

   C. They were found by a cameraman

  D. They recorded a disastrous adventure

高考英语阅读理解推理判断   参考答案

 12.Successful people in international business understand the cultures of other countries and learn to change their practices in different cultures. They understand the importance of avoiding business decisions based on misconceptions---mistaken ideas.

     One cause of misconceptions is ethnocentrism, the belief that one’s own culture’s way of doing things is better than the way of other cultures. It’s ethnocentrism that leads to failure in international business. To avoid ethnocentrism, it’s necessary to study the different elements(组成部分) of culture: language, values and attitudes, and customs and manners.

A knowledge of the local language can help international business people in four ways. …

    Values are people’s basic beliefs about the difference between right and wrong, good and bad. An attitude is a way of thinking or acting. Values and attitudes influence international business. …

   Customs are common social practices. Manners are ways of acting that the society believes are polite. …

64. The author’s purpose of writing this article is to tell people _________.

how to take a right attitude in business

B. how to avoid misunderstandings in business

C. how to use a local language in business

D. how to act politely and properly in business

13. Brrriiinnng. The alarm clock announces the start of another busy weekday in the morning. You jump out of bed, rush into the shower, into your clothes and out the door with hardly a moment to think.A stressful journey to work gets your blood pressure climbing. Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters. In that sort of mood, who can get down to work, particularly some creative, original problem-solving work?

What does the author imply about newspapers?

A. They are solution providers.

B. They are a source of inspiration.

C. They are normally full of bad news.

D. They are more educational than websites.

14.It is not just unkind but also dangerous to say a four­hourly feeding schedule will make a baby satisfied. The first of the experts to advocate a strict clock­watching schedule was Dr.Frederic Truby King who was against feeding in the night. I've never heard anything soridiculous. Baby feeding shouldn't follow a timetable set by the mum. What is important is feeding a baby in the best way,though it may cause some inconvenience in the first few weeks.

题目:What does the author think about Dr.Frederic Truby King?

A.He is strict.

B.He is unkind.

C.He has the wrong idea.

D.He sets a timetable for mothers.

15.The Basics of Math—Made Clear

[1]Basic Math introduces students to the basic concepts of mathematics,as well as the fundamentals of more tricky areas. These 30 fantastic lectures are designed to provide students with an understanding of arithmetic and to prepare them for Algebra(代数)and beyond.

...

[7]If the course fails to provide complete satisfaction to you,you can easily exchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back.

题目:

59.Where is the passage most likely to have been taken from?

A.A news report.  B.A book review.

C.A lesson plan.   D.An advertisement.

【解析】 D。文章来源推断题。根据文章的标题和语气,以及文章最后一段“要是我们的课程不能让你完全满意,你可以换成我们所提供的其他课程,或者是直接退款”可以看出这篇文章来源于一则广告。故选D。

16.. F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University  for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.

……

However, Fitzgerald’s problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed.

We can infer from the passage that Fitzgerald            .

  A. had made some money when he met Zelda in Alabama.

  B. was well educated and well off before he served in the army

  C. would have completed more works if his wife hadn’t broken down

  D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital

17. grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part in and live in.

What can be inferred about the author as a child ?

A. He never watched TV.

B. He read what he had to.

C. He found reading unbelievable.

D. He considered reading part of his life.

综合训练

Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.

Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious (难为情) when they're in poorly lit places—and so more likely to eat lots of food. If your home doesn't have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness.

Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when it's time to repaint, go blue.

Don't forget the clock—or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories (卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you're at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal.

Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12­inch plate instead of a 10­inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake (摄入) jumps by 14 percent. And we'll pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.

(  )1.The text is especially helpful for those who care about ________.

A.their home comforts B.their body shape

C.house buying D.healthy diets

(  )2.A home environment in blue can help people ________.

A.digest food better B.reduce food intake

C.burn more calories D.regain their appetites

(  )3.What are people advised to do at mealtimes?

A.Eat quickly. B.Play fast music.

C.Use smaller spoons. D.Turn down the lights.

(  )4.What can be a suitable title for the text?

A.Is Your House Making You Fat?

B.Ways of Serving Dinner

C.Effects of Self­Consciousness

D.Is Your Home Environment Relaxing?

【主旨大意】 本文向我们介绍了家居环境对我们饮食的影响,然后给出了如何通过改变房间光线、墙壁的颜色、餐具的大小等来控制饮食,从而保持体型的建议。

1.【答案】B

【解析】推理判断题。 根据文章第一段第一句“Your house may have an effect on your figure.(你的房子可能会对你的体型有影响。)”和第二句“…the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off(你设计房子的方式对你是增肥还是减肥会起作用。)”可以推断文章尤其对那些在乎外形的人有帮助,故选B项。

2.【答案】B

【解析】细节理解题。 根据第三段第三句“In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.”可知,研究发现,在蓝色房间内吃饭的人要比在黄色或红色房间内吃饭的人少吃33%的食物,这和B项意思相符,故选B项。

3.【答案】C

【解析】细节理解题。根据最后一段第四句“When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 percent.”可知,当我们用大汤匙的时候,摄入的总量要比使用小汤匙多14%,所以作者建议我们要想保持体型,就应该用较小的汤匙,故选C项。

4.【答案】A

【解析】主旨大意题。 文章开篇点题“Your house may have an effect on your figure,”然后从专家的角度进行了进一步的说明“the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off,”并给那些想减肥的人士提了一些房间布置的建议,故选A项。

版权声明

本站所有原创文章未经许可,不得转载或建立镜像,否则即为侵权。有意与本网站合作者,有关合作事宜请联系我们。

好文推荐

高一新生如何做好初高中英语衔接

即将开始的高中学习生活,特别是英语的学习是与初中阶...

【英语小说连载】The Giver 记忆传授人 双语版

《记忆传授人》是一部科幻小说,2014年科幻电影。...

【悦读】一封回信:如何定义成功?

【原文标题】This Is How to Defi...

A story with many twists and turns 《远大前程》:狄更斯的人生哲学

Great Expectations, writt...

Disney-Pixar’s short film Bao 《包宝宝》讲述中国式亲情

由华裔导演石之予执导的动画片《包宝宝》得到了众多关...

【教师必备】24个自学网站,一年让你省下几十万学费!

各种自学网站,总有一款适合你!可以帮助老师们提升自...